Park Duingolf
Duingolf woonkamer
Duingolf tuin
Search Video Map location Area

Park Duingolf, Ameland

Park Duingolf is beautifully located adjacent to the golf course, at the edge of the dunes and the beach of Ameland only one kilometre away. The location is also unique for nature fans.

Currently, Park Duingolf has built two luxury 6 and 8 person villas , where you can enjoy the space and privacy.

Arrival
Departure
Filter
Duingolf: Virtuele tour
Duingolf: Virtuele tour
Map
Map
location

Surroundings

Hollum: historische schoonheid

Het dorp Hollum is met ongeveer 1400 inwoners het grootste dorp op Ameland. Het ligt op het meest westelijke deel van het eiland en is omringd door prachtige natuurgebieden.
Hier bevindt zich het oudste huis van Ameland, gebouwd in 1516! U stapt in Hollum de geschiedenis van Ameland binnen: geniet van de prachtige oude panden zoals de commandeurswoningen, bezoek een van de 53 rijksmonumenten en struin op uw gemak door de charmante smalle straatjes.

 

Park Duyngolf bevindt zich op een prachtige locatie tegen de nabijgelegen golfbaan, aan de rand van de duinen en met het strand van Ameland op slechts één kilometer afstand.

 

Sport & Actie

Hollum biedt een 9-holes golfbaan op een van de mooiste locaties van Nederland! De verscholen plek tussen de duinen en omringd door prachtige vegetatie maakt deze eerste overzeese golfbaan van het land tot een unicum. En dankzij de zeewind, die erg kan variëren, is golfen hier altijd weer een ware uitdaging. 
Ook liefhebbers van paardrijden hebben hier alle mogelijkheden om te genieten van hun sport. Beleef heerlijke uren op de paardenrug door het bos en de duinen en sluit uw rit af met een pittige galop over het strand!
Natuurlijk kunt u op het hele eiland fantastisch wandelen en fietsen. Ameland heeft namelijk een uitgestrekt fietspaden- en wandelnetwerk.
Liefhebbers van kitesurfen zitten in Hollum trouwens ook helemaal goed! Op het Noordzeestrand zijn verschillende zones speciaal gereserveerd voor het uitoefenen van deze snelle hobby! Golfsurfen, windsurfen en vliegeren mogen ook niet worden vergeten. Hollum biedt het ideale uitgangspunt voor al uw wensen op dit vlak.

 

Wellness

Moe van al deze actie? Dan is het tijd voor ontspanning en wellness! Bezoek bijvoorbeeld eens sauna- en beautycenter SpAmeland om heerlijk te onthaasten. Of leg uw handdoek op een van de prachtige zandstranden en geniet van de zuivere zeelucht.

 

Culinair

Daarna is het tijd voor een culinair tripje. Ook op dit vlak zit u in Hollum helemaal goed, want er is een ruime keuze aan uitstekende restaurants in alle smaakrichtingen die u zich maar kunt voorstellen. Nog energie over? Dan op naar een van de gezellige kroegen en bars die het dorp te bieden heeft!

 

De andere dorpen: Nes, Ballum en Buren 

Naast Hollum zijn de andere dorpen op het eiland ook zeker een bezoekje waard. De centrale ligging van Nes met de vele winkeltjes en gezellige terrassen maakt het tot een echte trekpleister. 
Buurdorp Ballum is de trotse bezitter van het enige vliegveld op Ameland. Hier kunt u terecht voor een rondvlucht om te ervaren hoe mooi het eiland vanuit de lucht is. De waaghalzen onder u kunnen ook kiezen voor een parachutesprong!
In Buren, het kleinste dorp van het eiland, bevindt zich het Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude. Verder is het de laatste stopplaats op weg naar natuurgebied “Het Oerd”.